Roláda se podobá chuti krtkova dortu. Je v ní opravdu minimum cukru a krém je odlehčený a naprosto delikátní. Kombinace chuti kokosového mléka, banánu a kvalitní čokolády je prostě nepřekonatelná. Doma jsme ji pojmenovaly jako roládu pro ženy, které potřebují zlepšit náladu a dodat rychlý a především zdravý doping ;)
Ingredience:
Roláda:
5 bílků (ušleháme tuhý sníh se špetkou soli)
5 žloutků
3 lžíce třtinového cukru
3 lžíce bezlepkové samokypřící mouky (DF)
2 lžíce kakaa
Krém:
1 polovina plechovky kokosového mléka (tuhá část)
1/2 ztužovače šlehačky
200 g řeckého jogurtu
100 g nastrouhané hořké čokolády
1 lžíce medu
2 banány
Postup:
Žloutky si s cukrem vyšleháme do světlé pěny. Po lžících ke žloutkům prosejeme mouku spolu s kakaem. Opatrně vmícháme a na závěr těsto nadlehčíme sněhem z bílků. Zpočátku v mícháváme jen 1-2 lžíce a nadlehčujeme stěrkou a pak zamícháme zbylý sníh. Těsto rozprostřeme na pečící papír a dáme péct do vyhřáté trouby na takových 200°C. Pečeme asi jen 10-15 minut. Pozor. Ihned po vytažení z trouby přikryjeme navlhčenou utěrkou, aby nám z těsta vyšla pára. Poté roládu opatrně srolujeme (papír odstraníme), utěrku dáme stranou a necháme vychladnout. Krém si vyšleháme ze surovin, navrstvíme jej na roládu a poklademe nakrájeným banánem. Opatrně srolujeme a dme nejlépe přes noc do lednice.
Žádné komentáře:
Okomentovat