Ingredience:
500g pohankové mouky
3 lžíce psylia
2 lžičky kmínu
2 lžičky soli
1/2 lžičky mletého koriandru
750 ml vlažné vody
Postup:
Do mísy vsypeme suché ingredience a přilijeme vodu. Nejlépe v robotu těsto důkladně vyhněteme (klidně 15 minut). Mísu s těstem přikryjeme alobalem, utěrkou a klidně i zabalte i do deky, ať je těsto v teple. Umístěte mísu na teplé místo a nechte 24 hodin kynout (nekontrolujte, nekoukejte, nechte ho pracovat).
Po 24 hodinách si vezměte skleněnou zapékací mísu a nahřejte ji v troubě na 220°C. Po vytažení ji vymažte tukem (třeba ghí) a vysypte moukou (rýžová) a vložte vykynuté těsto. Teplotu trouby stáhněte na 170°C a vložte zapékací mísu s těstem, které zakryjete. Pečeme zakryté cca 1 hodinu. Po hodině mísu odklopíme a dopékáme cca 20 minut. Upečený chléb vytáhneme z trouby a necháme vychladnout a pak směle do toho. Třeba s tvarohovou pomazánkou s medvědím česnekem.
Ahoj, peču takto chléb už dlouho a skleněnou zapékací mísu vůbec nevymazávám. Chleba jde ven přesto úplně krásně :-)
OdpovědětVymazat