neděle 16. října 2016

Dýňový cheesecake s čokoládovým mramorem

Luxusní podzimní záležitost,  kterou máte jedinečnou příležitost, si připravit, protože teď je dýní opravdu na každém rohu plno. Je to dobře, jsou zdravé, krásně barevné a vhodné, jak naslano, tak i nasladko. Je to taková domácí inspirace, samozřejmě bezlepkový a sušenkový korpus jsem si taky připravila doma. PS. je lepší než ze sušenek.
Ingredience:
Korpus:
80 g změklého másla
2 lžíce třtinového cukru
špetka soli
120 g pohankové mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička skořice
citronová kura z půlky citronu
2 lžíce kakaa

Tvarohová náplň:
500 g kvalitního tvarohu
200 g krémového sýra
domácí lučina (500 g jogurtu Hollandia jsem nechala přes noc okapat přes sítko a utěrku) nebo 200 g husté zakysané smetany
3 lžíce třtinového cukru
dýňové pyré (1 menší dýně Hokkaidó upečená na 180°C 50 minut a rozmixovaná)
2 vejce
50 g mléčné čokolády


Postup:
Máslo si utřeme do pěny s cukrem. Přidáme sůl, skořici, kůru a na závěr mouku s práškem do pečiva. Drobenku rozprostřeme do vymazané dortové formu a pořádně upěchujeme. Pečeme v troubě na 180 °C 150 minut.
Mezitím si připravíme náplň. Vyšleháme tvaroh, sýr, a lučinu s cukrem, poté přišleháme dýňové pyré a posupně i vajíčka. Většinu náplně nalijeme na předpečený korpus a do zbylé nalijeme rozpuštěnou čokoládu. Zbytek náplně nalijeme na dort a špejlí vytvarujeme mramor. Pečeme při 170°C asi 50 minut (přidala jsem hrníček s vodou vedle do trouby), střed by se měl trochu třást. Po vytažení necháme vychladnout a poté ještě umístíme alespoň na pár hodin do lednice.

Žádné komentáře:

Okomentovat