pátek 7. října 2016

Jáhlovo-pohankový perník

Receptů bez mouky je poslední dobou velká spousta, tento je také bez vajec, laktozy a dalších nedůležitých věcí. Ale rozhodně není bez chuti.
Ingredience:
1 hrnek (jahel+pohanka kroupa)
4 hrnky vody nebo rostlinného mléka
špetka soli, lžička skořice, 2 lžičky perníkového koření
2 lžíce melasy (nebo medu)
50 g kakaa
lžička s
2 jablka
1 hruška
2 lžíce mletého lněného semínka namočeného v 6 lžicích vody
30 g vanilkové Hrašky (popřípadě můžeme nahradit moukou)
50 g letých oříšků
2 lžičky jedlé sody

Postup:
Jáhly s pohankou uvaříme (za přidání melasy a koření) v tekutině a necháme chvíli vychladnout. Přidáme kakao, oříšky a nastrouhané ovoce, které nám perník krásně zvláční a zároveň dosladí. Lněné semínko použijeme místo vajíček a Hraška nám kaši trochu zahustí spolu s jedlou sodou. Těsto, které je trochu mokřejší rozprostřeme do vymazaného pekáčku a pečeme v předehřáté troubě na 180-200°C alespoň 45 minut. Perník je moc dobrý vláčný a provoní Vám celý byt.

Žádné komentáře:

Okomentovat