čtvrtek 29. září 2016

Kuře na zelenině s cizrnou

Jídla z jednoho pekáčku jsou snad nejlepší co můžeme připravit. Tento pokrm je rychlý a prakticky bez práce, to mu ale neubírá na chuti.Cizrna je nesmírně prospěšná luštěnina, ale bohužel její tepelná úprava je poměrně zdlouhavá, proto použvám sterilovanou. Kuře je dobré opravdu kvalitní, nejlépe od farmáře, protože v chuti je rozdíl opravdu značný.
Ingredience:
2 kuřecí čtvrtky
sůl, pepř, červen paprika
zázvor, cibule, česnek
kozervovaná rajčata, 3 bílé papriky
2ks mrkev, petržel
sterilovaná cizrna
petrželka

POstup:
 Kuře si okořeníme a dáme stranou. Do pekáčku přidáme cibuli, česnek, zázvor. Kuře rozvstvíme do pekáčku a zasypeme rajčaty, paprikou, kořenovou zeeninou a také cizrnou. Trochu podlijeme vodou a přikryté alobalem pečeme při 220°C asi 1 hodinu. Poté dáme alobal stranou, opět můžeme dolít trochu vody a pečeme na 180 °C než se nám vytvoří kůrka asi další hodinku. 

Žádné komentáře:

Okomentovat