sobota 17. září 2016

Cizrnový dortík s čokoládovou polevou

Luxusní, bez laktózy, mouky, soji a cukru

Jeden z nejlepších a nejvláčnějších dortíků. Neskutečně jednoduchý. Stačí jen rozmixovat suroviny.

Ingredience:
1 plechovka cizrny
100 g mletých lískových ořechů
50 g kakaa nebo karobu
2 lžíce skořice
špetka soli
 2 lžíce třtinové melasy nebo medu
1 nastrouhaná hruška
1 rozmačkaný banán
2 lžičky prášku do pečiva
1lžíci mletého lněného semínka rozmíchaného v 1 dcl vody
2 vejce

Poleva:
50 g hořké čokolády
2 lžíce kokosového oleje
2 lžíce kakaa

Postup:
 Všechny suroviny na těsto rozmixujeme a vyšleháme do hmoty, kterou dáme do vymaštěné a vysypané dortové formy. Pečeme v předehřáté troubna 180 °C asi 40-45 minut. POlevu si připravíme ve vodní lázní a kakao přidáváme pouze pokud se zdá, že je poleva moc řídká. Koláč vyndáme z trouby, polijeme polevou a dáme vychladit. 

Žádné komentáře:

Okomentovat