sobota 10. června 2017

Cizrnové brownies s tvarohovo-třešňovým terčem

bez lepku, cukru, mouky
Měla jsem doma velkou plechovku cizrny, a protože já jsem zkrátka na sladké, tak co jiného připravit, než opět něco alternativního zdravého a hlavně moc dobrého.  Vylepšila jsem to našlehaným tvarohem a nahoře je, jak jinak než třešnička na dortu.

Ingredience:
1 velká plechovka cizrny (zcezená 400 g)
1 nakrájený banán
3 vejce
lžička vanilkového extraktu
lžička skořice
1 lžíce medu
50 g nasekané hořké čokolády
1 lžíce lískooříškového másla (můžete použít i normální máslo nebo arašídové)
50 g kakaa
2 lžičky prášku do pečiva

200 g hustého tvarohu
200 g krémové zakysané smetany
lžíce medu
 lžička citronové kůry
třešně

Postup:
Suroviny na těsto důkladně rozmixujeme a rozprostřeme na pekáček vyložený pečícím papírem. Suroviny na krém vyšleháme a postupně dáváme lžíce na těsto. Navršíme každý kopeček třešní. Umístíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 20-25 minut. 

Žádné komentáře:

Okomentovat