Snídaně je pro někoho nejdůležitější jídlo dne. Často ale ráno není čas si něco složitě připravovat a tak lidé často končí u koblih, buchet nebo prostých rohlíků s něčím. Lívance jsou pro mě oblíbeným ranním jídlem, protože si je prostě připravím už o víkendu a stačí si je pak jen ohřát a ochutit dle libosti. Já mám ráda zakysanou smetanu, tvaroh nebo řecký jogurt. Doplním je pak ořechovým máslem nebo v tomto případě třeba kakaovým tahini. Pro přízdobu nesmí chybět ani bobulovité ovoce. Máte chuť .... ? tak si je připravte taky ...;))))
Ingredience (cca 15 kousků):
4 vejce
300 ml kefíru
špetka soli
1/2 hrnku kokosové mouky
lžička jedlé sody
Postup:
Nejprve vyšlehejte tekuté přísady a osolte. Pak vyšlehám se zbylými surovinami. Těsto nemusíte nechávat dlouho odležet, protože kokosová mouka docela rychle nasaje tekutinu. Smažíme na přepuštěném másle nebo na kokosovém oleji z obou stran.
Žádné komentáře:
Okomentovat