úterý 22. května 2018

Rebarborový koláč s jahodami (bez lepku a cukru)

Sezóna rebarbory je v plném proudu. Je proto čas na můj tradiční jogurtový koláč s drobenkou. Tentokrát bez lepku a cukru ;) Neděste se, je mooc dobrý ;)


Ingredience:
200 g bílého tučného jogurtu
2 vejce
špetka soli
50 g rozpuštěného ghí nebo kokosového oleje
půl kelímku kokosové mouky
lžička prášku do pečiva

200 g tučného tvarohu
250 g mascarpone
vanilkový extrakt
citronová kůra

3 řapíky rebarbory
250 g jahod
lžička medu (pokud chcete)
lžíce kokosové mouky

hrst kokosu
hrst kokosové mouky
lžička skořice
50 g másla

Postup:
1) Nakrájenou rebarboru a jahody si dáme do mísy odležet spolu s kokosovou moukou, pustí trochu šťávy - můžeme přidat lžičku medu.
2) Ingredience na těsto si smícháme dohromady a dáme do vymazané a psylliem vysypané koláčové formy(těsto je dost mazlavé , je potřeba ho rukama upěchovat do formy). Dáme tak na 5 minut zapéct do trouby na 200°C. 
3) Mezitím si přísady na tvarohovou náplň smícháme dohromady. Náplň dáme na mírně zapečené těsto a poklademe ovocem. 
4) Na drobenku si rozpustíme máslo a smícháme se zbylými přísadami. Drobenkou posypeme koláč a dáme do trouby na dalších 20-25 minut. 



Žádné komentáře:

Okomentovat