Ingredience:
Korpus:
4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
špetka soli, citronová kúra, špetka mleté vanilky
250 g mascarpone (nebo tučný tvaroh)
100 g mletých kešu ořechů (nebo mandlové mouky)
50 g kokosové mouky
1 lžička prášku do pečiva
Krém:
250 g mascarpone
250 g ricotty
200 g zakysané smetany
mletá vanilka, citronová kůra
Jahodová chia marmeláda:
250 g jahod
lžíce citronové šťávy
3 lžíce chia semínek
Postup:
Korpus - Máslem si vymažeme dortovou formu a předehřejeme troubu na 180°C. Následně si v míse vyšleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. Žloutky pak v další míse vyšleháme s mascarpone a zbylými přísadami. Do hutného těsta na závěr opatrně přimícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do vymazané formy a pečeme cca 30-40 minut a kontrolujeme propečení špejlí. Po upečení korpus vytáhneme a necháme zcela vychladnout. Tento krok je nezbytný, proto abychom mohli korpus bezpečně rozdělit na 2 souměrné díly.
Marmeláda: Do hrnečku dáme nakrájené jahody a podlijeme trochou vody a citronové šťávy. Necháme zavařit, poté jahody rozmačkáme třeba šťouchadlem na brambory. Vmícháme k nim chia semínka a necháme chvilku nabobtnat.
Dokončení: Na spodní díl korpusu navrstvíme trochu chia marmelády a asi 1/2 krému. Přiklopíme vrchním plátem korpusu a opět pokapeme marmeládou a potřeby zbylým krémem. Dort můžete dozdobit čerstvým ovocem a posypat opraženým kokosem. Necháme jej pak nejlépe přes noc vychladit. A pak už jen mlsáme.
Žádné komentáře:
Okomentovat