pátek 13. září 2019

Čokoládový dort s chilli a mořskou solí (lowcarb)

Recept na tento koláč mě už dlouho lákal. Příprava je naprosto jednoduchá s tím, že je potřeba zachovat maximální kvalitu použitých surovin. Chilli se opravdu nemusíte bát, protože v koláči skutečně není nijak poznat. 


Ingredience:
200 g hořké čokolády s chilli 
200 g kvalitního másla
4 vejce
eritritol (cca 3 lžíce)
3 lžíce mandlové nebo kešu mouky
lžička prášku do pečiva
špetka nadrcených chilli vloček a mořské soli

Postup:
Dortovou formu si vysteleme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 165°C.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. Mezitím si vyšleháme celá vejce s eritritolem do světlé pěny. Přídáme pak mouku, kypřící prášek a koření. Na závěr vmícháme čokoládu s máslem. Těsto, které je tekuté (nezlekněte se), nalijeme do dortové formy a pečeme cca 35 min. Po upečení necháme koláč vychladnout a podáváme s řeckým jogurtem a ovocem.

Žádné komentáře:

Okomentovat