Ingredience
(forma o průměru 18 cm):
2 vejce
2 banány
2 lžíce medu
1/2 hrnku kefíru (nebo rostlinného mléka)
3/4 hrnku mletých ovesných vloček (bezlepkových)
1 hrnek pohankové mouky
1/2 prášku do pečiva
1 a 1/2 lžičky jedlé sody
1/2 hrnku namočených a nasekaných lískových oříšků
3 lžíce mletých vlašských ořechů
1 lžička skořice
1 lžička citronové kůry a šťávy
špetka soli
5lžic dýňového pyré
Poleva:
2 lžíce kokosového oleje
1 lžíce karobu
1 lžíce javorového sirupu
1 lžička skořice
Postup:
Vyšleháme do pěny vajíčka s rozmačkanými banány a přidáme kefír. Poté vsypeme sypké ingredience, do kterých zamícháme jedlou sodu a kypřící prášek. Přidáme sůl a vmícháme ořechy, skořici a citronovou kůru se šťávou. A na závěr vmícháme vrchovaté lžíce dýňového pyré (můžete zkusit i jablečné pyré nebo nějakou přesnídávku). Dáme do vymaštěné a psylliem vysypané dortové formy a pečeme při 180 °C 35-45 minut, ale propečení hlídáme špejlí. Můžeme koláč nechat dojít ve vypnuté troubě. Polevu si připravíme smícháním roztopeného kokosového oleje se sirupem, karobem a skořicí a nalijeme ji na teplý koláč. Necháme ztuhnout a můžeme pro oko posypat kokosem nebo mletými ořechy.
Žádné komentáře:
Okomentovat