neděle 17. července 2016

Borůvkový koláč z borůvkového jogurtu

Je tady moje nejoblíbenější sezona. Sezona čerstvého ovoce, domácích koláčů a spousty různých variant, co a hlavně z čehokoli upéct. Nestává se mi to moc často, ale nedávno mi zůstal jeden jogurt borůvkový, který už se prostě nehodil na jídlo, no a protože jsem člověk spořivý rozhodla jsem se z něj něco upéci. Naštěstí teď nemusím pátrat po ovoci, které by se s ním snoubilo, prostě na zahradě nasbírám borůvky a jdu na to. A vy pojďte taky ;) Krásné léto
Ingredience:
1 borůvkový jogurt Hollandia 200 g
2 lžíce třtinového cukru
2 lžíce oleje
1 vejce
80 g bezlepkové mouky
1/2 prášku do pečiva

borůvky
 
3 lžíce másla rozpuštěného
3 lžíce moučkového cukru
3 lžíce rýžové krupičky
1 lžíce kokosu
1 lžíce bezlepkových ovesných vloček
 
Postup:
Suroviny na těsto smícháme a umístíme do vymazané a vysypané koláčové formy. Hustě zasypeme opláchnutými borůvkami a ze zbylých ingrediencí připravíme drobenku, kterou poklademe na borůvky. Dáme do vyhřáté trouby na 180°C asi na 20 minut. 

Žádné komentáře:

Okomentovat