Nejsem zastánkyní raw stravy, protože mi připadá docela extrémní a v našich podmínkách těžce realizovatelná. Čemu ale dávám přednost jsou raw dezerty a to zejména teď v létě. Jejich největší předností je, že jsou svěží, lehké, bez mouky a cukru, plné spousty ovoce. Ještě bych zdůraznila, že je i výborné nechat dezert zamrazit a pak si jen po kouscích vytahovat a za půl hoďky můžeme bez práce mlsat.
Ingredience:
170 g datlí + 2 sušené švestky
100 g lískových oříšků + 20 g mandlí
2 lžíce kokosového oleje
30 g kokosu
chia semínka
1/2 plechovky kokosového mléka (400ml)
100 g kokosu
1 banán
200 g jahod
1 lžíce citronové šťávy
Postup:
Datle si se švestkami namočíme do vody a necháme nejlépe na několik hodin odstát. V mixéru rozmixujeme ořechy a přidáváme okapané datle po jedné do těsta. Vše mixujeme, přisypeme olej, kokos a pokud je těsto příliš sypké, tak můžeme přidat vodu z namáčených datlí. Na závěr do těsta stěrkou vmícháme chia semínka a rozprostřeme těsto na potravinovou folii. Nejlépe je pracovat s mírně navlhčenýma rukama.
Na krém si rozmixujeme všechny ingredience a rozprostřeme ho na těsto, poklademe ještě tenkými plátky jahod a opatrně pomocí folie zarolujeme. Roládu umístíme do lednice, poté ji můžeme naporcovat a kousky schovat do mrazáku.
Žádné komentáře:
Okomentovat