sobota 18. června 2016

Cuketové řezy s třešněmi a vanilkovým pudingem

Bez lepku, vajec, laktózy a soji
Neskutečně dobrý recept na neskutečně zdravou buchtu, spíše dezert, určitě to zkuste a využijte čerstvou cuketu, třešně jsou tady úplně luxusní a vegani si uvaří puding v mléku rostlinném samozřejmě.


Ingredience:
1 velká cuketa (nastrouhaná nahrubo)
50 g třtinového cukru
50 g datlového sirupu
špetka soli
2 lžíce slunečnicových semínek
2 lžíce karobu
2 lžíce kakaa
50 g oleje
200 g bezlepkové mouky (100 g pohankové, 100g bezlepkové směsi LABUMIX)
1/2 prášku do pečiva

třešně vypeckované

400 ml rostlinného mléka 
1 vanilkový puding
1 lžíce cukru
 lžička rumu

Postup:
Nastrouhanou cuketu vymačkáme. Přidáme zbytek ingrediencí a zpracujeme těsto, které rozetřeme na menší plech vyložený pečícím papírem. Umístíme do vyhřáté trouby na 180°C a necháme na 10 minut zapéct, poté vytáhneme a posypeme třešněmi, těsto necháme ještě 15-20 minut dopéct. Mezitím si uvaříme vanilkový puding a rozetřeme ho na upečený koláč. Necháme vychladnout a pak umístíme do lednice. Další den, si jej  můžeme vychutnat. 





Žádné komentáře:

Okomentovat