neděle 5. června 2016

Nepečený tvarohovo-ovocný mls

Na léto ideální recept z několika důvodů.
1. Lehký
2. Svěží
3. Spotřebujeme zásoby ovoce z mrazáku
4. Nezapínáme troubu
5. Výborný i pro děti

Ingredience:
250 g směsi malin, borůvek a rybízu
trocha vody
1 lžíce třtinového cukru
1 lžička skořice
10 g agaru

500g polotučného tvarohu
400ml smetanového jogurtu
100 ml vody+1 ztužovač krémů za studena
citronová kůra z 1 citronu
50 g vanilkového třtinového cukru

Postup:
Ovoce dáme do rendlíku, zasypeme cukrem a pomalu přivedeme k varu. Do trošku vody si namočíme agar a necháme nabobtnat. Poté přilijeme k ovoci a přivedeme k varu. Minutku povaříme a odstavíme z plamene.
Tvaroh vyšleháme s cukrem a citronovou kůrou. Ztužovač si připravíme dle návodu a smícháme se směsí. 
Polovinu tvarohové směsi navrstvíme do formy a přidáme půlku ovocné. Lžící vyrobíme mramor a opět navrstvíme zbylý tvaroh. Nahoru přijde ovoce a dáme zatuhnout do lednice nejlépe přes noc.

Žádné komentáře:

Okomentovat