pondělí 13. června 2016

Jogurtový koláč s rebarborou a jahodami

Rebarbora je nesmírně zdravá, ale taky dost kyselá. Pokud ji smícháme s jahodami a použijeme dobré těsto a taky drobenku nemusíme ani používat moc cukru a dopřát si chutný a odlehčený koláč.


Ingredience:
Na těsto:
 kelímek bílého jogurtu (150g)

1 vejce
 půl kelímku cukru
 půl kelímku oleje
kelímek bezlepkové mouky a dala jsem asi o 2 lžíce víc
půl prášku do pečiva

Náplň:
1 tvaroh
200 g bílého jogurtu
citronovoá kůra + šťáva
1 řapík rebarbory
3 lžíce třtinového cukru
1 vanilkový cukr
3 lžíce kvalitní jahodové marmelády
250 g jahod

Drobenka:
2 lžíce přepuštěného másla
3 lžíce ovesných vloček bezlepkových
2 lžíce marmelády
1 lžíce kokosu

Postup:
 Ingredience na těsto smícháme a nalijeme na plech. Rebarboru si dáme do rendlíku, přidáme džem, jahody a třtinový cukr, podlijeme trochou vody a citronové šťávy a povaříme asi 10 minut. Tvaroh si vyšleháme s jogurtem, vanilkovým cukrem a kůrou, nazávěr přimícháme rozvařenou rebarboru a nalijeme na těsto. Dáme do trouby na 180°C zapéct takových 10 minut. Drobenku si připravíme smícháním všech surovin a posypeme ji koláč, který dopékáme ještě dalších 15-20 minut. 

Žádné komentáře:

Okomentovat