středa 21. prosince 2016

Sváteční bezlepková štola

Tradičně peču o vánocích štolu. Hlavně proto, že i v bezlepkové variantě je úplně luxusní a velmi rychlá. Není to žádná dietka, ale vánoce jsou jednou za rok, tak proč si nedopřát něco skutečně chutného a hlavně my bezlepkáři nemáme takový výběr v cukroví, takže je to taková vánoční mňamka. Suroviny ještě nakoupit stihnete tak se do ni klidně zítra pusťte a na Štědrý den ji můžete mít na svátečním stole. Dobrou chuť a krásné a hlavně klidné Vánoce. 


Ingredience:
370 g bezlepkové mouky (namíchala jsem většinu Doves farm s rýžovou)
1 kypřící prášek do pečiva
100 g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
2 vejce
150 g rozpuštěného másla nebo ghí
250 g měkkého tvarohu
rozinky, brusinky, kandované ovoce a citronová kúra

Postup:
Suroviny promícháme a zpracujeme v tužší těsto. Rozdělíme ho na dva díly a vytvarujeme 2 válečky, které na plechu ještě prsty upravíme do výsledného tvaru. Dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 20-30 minut. Kontrolujeme propečení špejlí a po vytažení z trouby ještě potřeme máslem a posypeme moučkovým cukrem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat