Ingredience:
1 hrst psyllia nebo chia semínek (nebo kombinace obojího)
300 ml vlažné vody
150 g bezlepkové mouky (Schaer B nebo Jizerka)
100 g pohankové celozrnné mouky + na podsypávání
1 lžíčka soli
větší půlka z kostky droždí
špetka cukru
3 lžíce olivového oleje
semínka (dýňové, slunečnicové a konopné v mém případě)
Postup:
Necháme ve vodě zgelovatět psyllium a chia. Záleží podle množství, ale já to mám tak za hodinku už akorát. Do mísy nasypu mouku sůl a přidám gel. Pak rozdrobím droždí a zasypu trochou cukru. Nechám si v robotu zpracovat těsto a poté přidám ještě olej a zbylé přísady (semínka atd...). Těsto můžeme rovnou dávat na plech vystlaný pečícím papírem. Pozor, je trochu řídké, takže používejte mouku na podsypání a nepočítejte s tím, že se z něj dají tvarovat nějaká umělecká díla. Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 20 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat