pondělí 19. října 2020

Dýňová roláda s citronovým krémem

Podzim si žádá žlutou... pojďme tedy do dýně, tentokrát ve formě rolády se skvělým lehkým krémem z ricotty. 



Ingredience:
5 vajec
30 g sladidla (eritritol)
200 g dýňového pyré
lžička skořice, 1/2 lžičky kurkumy, špetka kardamomu
50 g mandlové mouky
20 g kokosové mouky
 10 g proteinu 
půl lžičky kypřícího prášku

Krém: 
200g ricotty
200 g kokosové zakysané smetany
2 lžíce sladidla
1 lžíce želatiny + 5 lžic vody
citronová šťáva a kura z 1/2 citronu

Postup:
Vyšleháme do pěny celá vejce se sladidlem. Přidáme zbylé přísady a nalijeme na pečící papír, plech dáme do vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 10 minut. Po vytažení položíme na upečený plát vlhkou utěrku a necháme 15 minut nasáknout vlhkost.
Na krém si vyšleháme tvaroh, smetanu a sladidlo. Necháme chvíli namočit želatinu a mírně zahřejeme. Přidáme do krému spolu s citronem. Krém necháme 30 minut vychladit a naplníme roládu. Smotáme přes užší stranu a můžeme dozdobit třeba sušenými jahodami a kokosovou moukou.

Žádné komentáře:

Okomentovat