neděle 4. října 2020

Dýňové cupcaky s jogurtovým krémem

 

Skvělá podzimní záležitost.



Ingredience:

150 g dýňového pyré

2 lžíce jablečného pyré

2 vejce

100ml kokosového mléka

Lžička jablečného octa

Špetka soli

Lžička jedlé sody

Lžička xantanove gumy (není nutné)

Lžička skořice

50g mandlové mouky, 30g proteinu (možné nahradit moukou)


Krém: 170g řeckého jogurtu (ovčí), 

lžička citronové kůry, 

sladidlo dle chuti a potřeby 

lžíce kokosového másla, 

2 lžíce vody, 

1 lžíce kvalitní želatiny

 Postup: Dýňové i jablečné pyré si připravuji vždy v sezoně dopředu, tím že uvařím a rozmixuji zeleninu či ovoce. Pyré se dá zamrazit nebo zavařit a používat do vaření či pečení. 

Na přípravu cupcakes rozmixujeme tekuté přísady a přidáme ty zbylé. Těstem naplníme asi 6-7 košíčků a pečeme při 170°C asi 20minut. 


Na krém si nejprve namočíme želatinu do vody a mírně zahřejeme a přidáme ke zbylým přísadám. Krém dáme ztuhnout do lednice a plníme i zdobime vychladlé košíčky.

Žádné komentáře:

Okomentovat