pondělí 26. října 2020

Dýňový koláč s domácím kondenzovaným mlékem (bez laktózy, lepku a cukru)


Tak to byl opravdu velký experiment, ale povedl se. Kondenzované mléko jsem si připravila z kokosového mléka a xylitolu. Je to skvělá dušičková záležitost, lehoučká a zdravá.

Ingredience:
Kondenzované mléko:
400 ml kokosového mléka
80 g xylitolu
Ingredience svaříme do zhoustnutí a mícháme, chce to trpělivost, vařila jsem tak 20 minut a poté umístila po vychladnutí do lednice.

Korpus:
80 g kokosové mouky
špetka soli
citronová kůra
60 g vychlazeného másla bez laktozy
20 g  ledové vody

Krém:
Kondenzované mléko domácí 
250 g dýňového pyré
4 vejce
5 g skořice
špetka soli, špetka muškátového oříšku, špetka mletého badyánu, špetka kurkumy

Postup: Do mísy odvážíme suroviny na korpus a ručně vytvoříme drobenku, kterou vypracujeme do kompaktního těsta. Natlačíme ho do vymazané koláčové formy, propícháme vidličkou a dáme péct na 180 °C zhruba 10 minut.
Mezitím si tyčovým mixérem rozmixujeme suroviny na krém a vlijeme na předpečený korpus. Koláč dopečeme dalších asi 15-20 minut. Podáváme vychlazené na pokojovou teplotu.








Žádné komentáře:

Okomentovat