pondělí 25. dubna 2016

Exotický cheesecake s originální polevou

Po kratší odmlce se chci s vámi podělit o jeden velmi originální a neotřelý dezert, který ještě v této době prostě zkuste. Hlavně proto, že se ještě dá docela levně koupit mango, které mu právě dodává onu exotičnost. Korpus je klasicky z pohankové mouky a kromě másla je tam i kokosový olej, dodává taky cizokrajný rozměr. A poleva je originální v tom, že obsahuje mléko z lískových ořechů, což v kombinaci s čokoládou a ostatními surovinami tvoří neuskutečně dobrý dezert, hlavně svěží ;)

Ingredience:
Na korpus
60 g rozpuštěného tuku (máslo+kokosový olej)
50 g třtinového cukru
špetka soli, citronová kůra
150 g pohankové mouky
20 g karobu
1 vejce

Náplň:
2 manga
3 vejce
2 tvarohy

Poleva:
50 g hořké čokolády
1 lžička kokosového oleje
50 ml lísko oříškového mléka
kokos na posypání

Postup:
Suroviny na korpus si kromě vejce zpracujeme v drobenku, do které následně vmícháme i vajíčko. Rozprostřeme hmotu rychle do vymazané formy a necháme zvýšené okraje. Formu vložíme na chvíli do lednice. Na náplň si z  manga připravíme pyré (prostě mango rozmixujeme na kaši). Pyré si vyšleháme s vejci a tvarohy. Náplň nalijeme na korpus a pečeme při 170°C přikryté alobalem asi 35 minut. Bez alobalu dalších 15 minut. Polevu si připravíme za pomocí vodní lázně. A nad parou necháme pozvolna rozpouštět čokoládu s kokosovým olejem a až se nám pěkně rozpustí, tak postupně přiléváme mléko a promícháváme až nastane konzistence tekuté (bez)mléčné čokolády.Polevu nalijeme na dort a posypeme kokosem. Vychladlý dort dáme ještě na nějakou dobu do lednice. 

Žádné komentáře:

Okomentovat