Pojďme se navnadit na léto. Koupila jsem jahody, které se příliš nehodí na běžnou konzumaci, takže jsem z nich připravila pyré a tento luxusní koláč ála cheesecake.
Ingredience:
Korpus
60 g rozpuštěného másla
50 g třtinového cukru
špetka soli, citronová kůra
150 g pohankové mouky
20 g kakaa
1 vejce
Tvarohová náplň
3 vejce (žloutky a sníh z bílků)
750 g tvarohu
50 g třtinového cukru
citronová kůra a 2 lžíce šťávy
400 g rozmixovaných jahod na pyré
400g smetanového nebo řeckého jogurtu
1 malinový puding
Postup:
Suroviny na korpus si kromě vejce zpracujeme v drobenku, do které následně vmícháme i vajíčko. Rozprostřeme hmotu rychle do vymazané formy a necháme trochu i vyšší okraje. Formu vložíme na chvíli do lednice. Mezitím si připravíme náplň vyšleháme si tuhý sníh z bílků. Žloutky si rozmixujeme s cukrem a kůrou, přimícháme tvaroh, jogurt, jahodové pyré a puding. Nakonec opatrně do směsi vmícháme i sníh z bílků. Korpus vytáhneme z lednice a nalijeme na něj tvarohovou náplň. Dort, přikrytý alobalem, dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 25 minut, poté můžeme sundat alobal a dopékáme ještě 20-30 minut. Dort by se měl ve středu mírně třást. Necháme ho vychladnout při otevřených dvířkách trouby. Po asi hodině ho vytáhneme a necháme vychladit důkladně v lednici.
Žádné komentáře:
Okomentovat