neděle 27. března 2016

Bezlepkový tvarohový beránek

Tradiční velikonoční klasika. Není potřeba nějak dlouze popisovat ;)


Ingredience:
3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
1 hrnek moučkového cukru (stačí 100g)
1 sklenka oleje (200ml)
1 sklenka mléka
250 g měkkého tvarohu
citronová kůra, špetka soli
rozinky namočíme do rumu
2 hrnky bezlepkové mouky (250ml) LABUMIX, DF
1 prášek do pečiva

Postup:
Žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme olej, mléko, tvaroh, citronovou kůru a sůl. Nakonec prosejeme mouku s kypřícím práškem a rozinky. Těsto nakypříme vyšlehanými bílky. Vlijeme do důkladně vymazané a vysypané formy na beránka. Pečeme při 170°C asi 40 minut a poté můžeme odklopit víko a dopékat asi 10-20 minut.  


1 komentář: