sobota 19. března 2016

Celozrnný koláč s ovocem a pudingem

Bez vajec a lepku
Už od malička mám moc ráda vanilkový puding prakticky v jakékoli podobě. Variaci na tento koláč jsem si sama vymyslela. Korpus jsem zapomněla osladit, tak jsem měla docela strach, že to nebude k jídlu, no kupodivu bylo. Ovoce krásně vsáklo a puding je také slaďounký, takže se chutě do cela hezky prolnuly. Co vám budu povídat je to báječná a zdravá snídaně. Bez laktózy by se dal také upravit, pokud bychom uvařili puding v rostlinném mléku a nepřidávali žádný krémový sýr. Každopádně vyzkoušejte, moc doporučuji.

Ingredience:
Na korpus
200 g pohankové mouky s ovesnými vločkami (půl na půl)
1 lžička skořice
3 lžíce kefíru
1 lžíce rumu
3-4 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
pokud chcete přidejte 1 lžíci medu 
špetka soli

2 velké hrušky a jedno velké jablko
velká hrst rozinek
velká hrst mletých ořechů 
2 lžičky skořice

půl litru mléka
1 vanilkový puding Dr. Oetker Pravá vanilka
1 lžíce třtinového vanilkového cukru
1 lžíce rumu
1 Philadelphia

 Postup:
Suroviny na korpus smícháme a dáme do vymazané koláčové formy. Dáme do trouby na 10 minut na 180°C zapéct. Mezitím si nastrouháme ovoce a smícháme s rozinkami, ořechy a  skořicí. Hlavně šťávu nevymačkávejte, pěkně se vsákne do korpusu. Navrstvíme ovoce na upečený korpus. Puding si uvaříme podle návodu a zašleháme do něj krémový sýr. Navrstvíme jej na ovocnou směs a dáme dopéct do trouby na 15-20 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat