úterý 8. března 2016

Králík prošpikovaný rozmarýnem a česnekem na dvoubarevném zelí s chlupatými knedlíky.

Nesmírně rychlý a jednoduchý oběd a knedlíky samozřejmě bezlepkové.

Ingredience:
4 králičí stehna
sůl, pepř, mletá paprika, dijonská horčice
rozmarýn a česnek
2 druhy zelí (červené sterilované a kysané bílé)

Chlupaté knedlíky (na 4 knedlíky)
1 střední brambor (uvařený ve slupce a oloupaný)
1 syrový brambor
sůl
bezlepková mouka (třeba MixIt nebo rýžová) 2-3 lžíce

Postup:
Králičí stehna si okořeníme a prošpikujeme větvičkami rozmarýnu a česnekem. Na plech rozprostřeme dva druhy zelí a položíme na ně králičí stehna. Pečeme při 170 °C asi 1 hodinu (dle velikosti masa. Podléváme vodou. 
Na knedlíky si nastrouháme jak vařený, tak syrový brambor trochu osolíme a poprášíme moukou a tvarujeme mazlavé knedlíky. Můžeme je ještě trochu obalit v mouce a dáváme do vroucí vody, ve které knedlíky povaříme asi 10 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat