neděle 13. března 2016

Strouhaný koláč ála ŠTRŮDL

Není lepší snídaně. Obsahuje to kvalitní a zdravé sacharidy, bílkoviny a tuky. Je velmi dobrý a hlavně vás na dlouhou dobu zasytí. Ovoce si samozřejmě přidejte dle chuti. Tato verze je velmi nápadně podobná klasickému závinu s tvarohem a jablky.

Ingredience:
300 g pohanková mouka + pomleté bezlepkové ovesné vločky (1/2 na 1/2) 
1 prášek do pečiva
1 lžička skořice
1 lžíce rumu
1 lžíce medu
4 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
5 lžic kefíru

2 tvarohy (měla jsem 1 vaničkový a jeden tvaroh jemný)
200 g bílého jogurtu
trochu kefíru
1 vanilkový pudingový prášek
1-2 lžíce rumu
2 lžíce medu
2 nastrouhaná jablka
skořice + citronová kůra

2 hrsti libovolných ořechů (madle + vlašské)

Postup:
Mouku a vločky s mícháme s kypřícím práškem a skořicí. Do těsta vlijeme tekuté přísady a zpracujeme do jedné koule. 1/3 si odložíme do mrazáku. Zbylé 2/3 si dáme do formy. Náplň si připravíme smícháním všech surovin a nalijeme ji na koláč. Těsto vytáhneme z mrazáku a nastrouháme na náplň. Jako třešničku na závěr si dáme nahoru nadrcené oříšky. Pečeme v troubě při 180 °C 30-40 minut.

2 komentáře: