Ingredience:
250 g ricotty
250 g polotučného tvarohu
2 žloutky
vanilkový lusk
100 g třtinové melasy
lžíce citronové šťávy
40 g rozpuštěného másla
100 g mletých mandlí
1 lžička kypřícího prášku
sníh ze 2 bílků + špetka soli
borůvky
Postup:
Vyšleháme si tuhý sníh z bílků se špetkou soli. Žloutky se semínky z vanilkového lusku a melasou si utřeme do pěny, vmícháme rozpuštěné máslo, tvaroh, ricottu, citronovou šťávu. Na závěr důkladně promísíme s mletými mandlemi a kypřícím práškem. Po lžících vmícháváme vyšlehaný sníh z bílků a borůvky, trochu si necháme na ozdobení. Těsto vlijeme do vymazané koláčové formy a pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 40 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat