sobota 19. září 2015

Jablečná roláda s tvarohovo-pudingovým krémem

Pokud taky nevíte, co s jablky, tak doporučuji tento rychlý jednoduchý a zdravý recept na roládu s jablečným piškotem a lehkým krémem z tvarohu a vanilkového pudingu bez vaření.

Ingredience:
3 vejce
3 lžíce mouky DF samokypřící
3 lžíce vanilkového cukru
citronová kůra
4 jablka (nastrouhaná)
skořice

měkký tvaroh
1 vanilkový puding bez vaření
300 ml mléka

Postup:
Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do světlé pěny a přidáme prosátou mouku a citronovou kůru. Následně opatrně vmícháme sníh. Na pečící papír umístíme nastrouhaná jablka se skořicí a na ně nalijeme piškotové těsto. Dáme péct na 180°C asi na 10 minut.
Krém si připravíme vyšleháním mléka s pudingovým práškem a zašleháme tvaroh. 
Na upečený korpus dáme vlhkou utěrku, aby odsála vlhkost a za chvíli s utěrkou zkoušíme zarolovat. Na jablečnou část rozprostřeme krém a dáme zatuhnout do lednice.




2 komentáře:

  1. Pudinkový prášek je škrob a tepelně nezpracovaný je pro člověka nezdravý.

    OdpovědětVymazat