Ingredience:
3 vejce
3 lžíce mouky DF samokypřící
3 lžíce vanilkového cukru
citronová kůra
4 jablka (nastrouhaná)
skořice
měkký tvaroh
1 vanilkový puding bez vaření
300 ml mléka
Postup:
Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do světlé pěny a přidáme prosátou mouku a citronovou kůru. Následně opatrně vmícháme sníh. Na pečící papír umístíme nastrouhaná jablka se skořicí a na ně nalijeme piškotové těsto. Dáme péct na 180°C asi na 10 minut.
Krém si připravíme vyšleháním mléka s pudingovým práškem a zašleháme tvaroh.
Na upečený korpus dáme vlhkou utěrku, aby odsála vlhkost a za chvíli s utěrkou zkoušíme zarolovat. Na jablečnou část rozprostřeme krém a dáme zatuhnout do lednice.
Ten musím někdy vyzkoušet :)
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm
Pudinkový prášek je škrob a tepelně nezpracovaný je pro člověka nezdravý.
OdpovědětVymazat