Toto jídlo mám moc ráda. Je jednoduché a rychlé. Většinou jsem k němu jedla brambory nebo chlupaté knedlíky a teď jsem zaexperimentovala a vyzkoušela jáhlové noky s pohankovou moukou a pažitkou. A ideální příloha, která se dá různě kombinovat byla na světě. S těstem se skvěle pracuje, stačí nám jen troška mouky a myslím, že se dá podávat s malými úpravami i na sladko.
Ingredience na 10 noků:
půl hrnku jahel
hrnek a půl vody
bylinková sůl, pažitka
pohanková mouka
Postup:
Jáhly propereme, dáme do hrnce a zalijeme vodou a posolíme. Přivedeme k varu a pod pokličkou rozvaříme na kaši, trvá to asi 20 minut. Necháme je vychladit. Poté vmícháme do kaše asi lžíci mouky, nakrájenou pažitku a tvarujeme noky, které můžeme ještě trošku obalit v mouce. Dáme je vařit do osolené vroucí vody, po vyplavání vaříme asi 1 minutu.
Dobrý den, prošla jsem všechny Vaše recepty na blogu, na který jsem narazila úplně náhodou při hledání receptu na jáhlové noky. Momentálně jsem na 2 měsíčním protizánětlivém programu dr. Freje a s tím množstvím vyloučených surovin je vaření docela boj. Nicméně jsem u Vás na několik receptů narazila, které budu moci uvařit či upéct. Moc za to děkuji. G. Argmanová
OdpovědětVymazat