Taky už nevíte, co pořád dělat s tou úrodou jablek? Já jsem to vyřešila, tak, že každý týden z nich musím něco upéct. Konečně se mi podařilo sehnat citrony v BIO kvalitě, tak jsem koupila tvaroh a jogurty a vrhla se na to. Těsto svou chut a dokonce i konzistencí připomíná kynuté a ta citronová kůra je v něm opravdu nenahraditelná.
Ingredience:
2 hrnky mouky (1 a 1/2 univerzální směsi LABUMIX a 1/2 pohankové)
kypřící prášek
1/2 hrnku třtinového cukru
1/2 hrnku třtinového cukru
300 ml kefíru
1 vejce
3 lžíce rozpuštěného másla
3 lžíce rozpuštěného másla
kůra z 1 bio citronu
Náplň:
2 tvarohy
2 bílé jogurty
1 lžíce vanilkového cukru
3 lžíce datlového sirupu (nebo jiného sladidla např.: med)
1 hrst rozinek
Nastrouhaná jablka
skořice nebo skořicový cukr
skořice nebo skořicový cukr
Postup:
Na těsto smícháme všechny tekuté ingredience s cukrem a přidáme citronovou kůru. Sypké ingredience smícháme dohromady a přisypeme k tekutině. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Suroviny na náplň vyšleháme a nalijeme na těsto. Posypeme nastrouhanými jablky smíchanými se skořicí. A dáme péct na 180° asi na25-30 minut.
Na těsto smícháme všechny tekuté ingredience s cukrem a přidáme citronovou kůru. Sypké ingredience smícháme dohromady a přisypeme k tekutině. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Suroviny na náplň vyšleháme a nalijeme na těsto. Posypeme nastrouhanými jablky smíchanými se skořicí. A dáme péct na 180° asi na25-30 minut.
Vypadá dokonale, musím vyzkoušet :)
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm
GIVEAWAY - O krásné šperky
Určitě zkuste je moc dobrá :)
Vymazat