pondělí 27. července 2015

Letní tiramisu

Letní tiramisu

V létě mívám chuť na dezerty, které jsou tvarohové a spíše odlehčenější a protože už jsem dlouho nejedla Tiramisu, a doma se mi v lednici povalovalo Mascarpone, tak jsem se rozhodla, že si musím tuto pochoutku připravit. Venku máme ale skoro 40°C a to se mi příliš nehce zahrávat si se syrovými vejci, tak jsem se pokusila o odlehčenější verzi bez vajec, která je chuťově blízko k té pravé italské. 

 
Ingredience:
piškoty (bezlepkové)
půl hrnku uvařené silné kávy se dvěma lžícemi likéru
250g mascarpone
200g ricotty
150g bílého jogurtu
150g zakysané smetany
250g tvarohu nízkoručného
moučkový cukr
želatinový ztužovač za studena (Dr. Oetker)
pravé holandské kakao
Postup:
Připravíme si do formy první vrstvu piškotů, kterou pokapeme kávou s likérem. Na krém si vyšleháme všechny mléčné suroviny se dvěma lžícemi moučkového cukru a mascarpone přidáme až nakonec, protože je důležité, abychom jej nepřešlehali. Želatinový ztužovač si připravíme dle návodu a postupně jej vmícháme ke krému. Polovinu krému naneseme na piškoty a další vrstvu naneseme na krém, opět pokapeme kávou a nanášíme druhou polovinu krému. Na závěr posypeme kakaem a dáme do lednice zatuhnout přes noc.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat