sobota 25. července 2015

Nadýchaná piškotová roláda s lehkým krémem a jahodami

Můj první příspěvek na tomto blogu je právě recept na roládu, která ačkoli je naprosto bezlepková je nadýchaná, netrhá se a těsto vydrží vláčné několik dní. Její příprava není nijak náročná, ale je nezbytné dodržet do puntíku popsaný postup, aby jste dosáhli požadované konzistence a chuti. Navíc je to recept velmi odlehčený, takže si ho můžou dopřát i ti, kteří si potřebují hlídat svou váhu. Můžeme do něj samozžejmě použít jahékoli ovoce a do těsta se také dá zamíchat troška kakaa.

  
Ingredience:
Na roládu potřebujeme:
5 vajec
5 lžic třtinového cukru
5 lžic samokypřící mouky (já dala bezlepkovou DF modrou)
Na náplň:
2 ricotty
1 tvaroh odtučněný
ztužovač krémů Dr. Oetker (dá se i bez něj)
vanilkový cukr 
kvalitní ovocný džem
ovoce 

Postup:
Oddělíme si žloutky a bílky. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a  po lžícich prosíváme mouku do žloutkové směsi. Dále opatrně vmícháváme vyšlehaný sníh ke žloutkům a jemně stěrkou zamícháme.Navrstvíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180°C asi 15-20 minut. Po upečení přikryjeme mokrou utěrkou a necháme odsát páru do utěrky. Po chvíli opatrně naprázdno zarolujeme a opatrně sundáme papír. Připravíme si krém. Vyšleháme ricottu s cukrem a tvarohem a ztužovač pripavíme dle návodu. Roládu naplníme pokapeme džemem a poklademe nakrájené ovoce. Můžeme zarolovat a dejte do lednice ztuhnout nejlépe přes noc.

Žádné komentáře:

Okomentovat