Tvarohovo-jahodový koláč z listového těsta
Tento recept je velmi vděčný, dají se z něj dělat šátečky, záviny, pizza a taky tento koláč, i když je chutnější z těsta lineckého. Výhodou tohoto listového těsta je, že jogurt jej dělá odlehčenější a hlavně to, že, když si jej vyrobíme doma, víme, co si do něj dáme.
Ingredience:
Na listové těsto:
200g mouky (2/3 Jizerka a 1/3 rýžová)
125g tuku (máslo, nebo hera)
75g jogurtu
Na tvarohovou náplň:
1 vaničkový tvaroh
polovina jogurtu
citronová kura
vanilkový cukr
Postup:
Připravíme listové těsto. Smícháním mouky, špetky soli, tuku a jogurtu. Měli bychom zapojit ruce. A dáme do lednice odležet (doporučuji minimálně 1 hodinu.
Mezitím můžeme připravit tvarohovou náplň. Po vytažení z lednice těsto rozválíme a rozprostřeme do formy, nebo můžeme připravit závin či šátečky. Navrstvíme náplň a pečeme při 180°C 20-25 minut.
Postup:
Připravíme listové těsto. Smícháním mouky, špetky soli, tuku a jogurtu. Měli bychom zapojit ruce. A dáme do lednice odležet (doporučuji minimálně 1 hodinu.
Mezitím můžeme připravit tvarohovou náplň. Po vytažení z lednice těsto rozválíme a rozprostřeme do formy, nebo můžeme připravit závin či šátečky. Navrstvíme náplň a pečeme při 180°C 20-25 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat