neděle 26. července 2015

Polévka z pečené dýně Hokaido

Polévka z pečené dýně Hokaido


 Konečně se nám blíží sezona dýní. A mojí nejoblíbenější je právě Hokaido. Dá se z ní dělat spousta věcí, a vždy se říká, že její největší výhodou je, že se nemusí loupat. Já jsem ji přesto vždy radši oloupala, protože jsem po uvaření cítila zbytky kůry, které mi vadily. Letos jsem vyzkoušela polévku z neloupané a pečené dýně. To bylo něco.Div, že mi zbyla nějaká dýně na polévku, protože upečená Hokaido je neskutečná lahoda.
Ingredience:
1 dýně Hokaido
olivový olej
sůl 
pepř
česnek(čerstvý i sušený)
vývar
cibule či šalotka
zakysaná smetana

Postup:
Dýni omyjeme rozkrájíme a vydlabeme semínka. Rozkrájíme na kousky, posolíme a já ještě posypala sušeným česnekem na závěr pokapeme kvalitním olivovým olejem. Dáme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme 30- 40 minut do změknutí. Po vytažení z trouby si v hrnci rozehřejeme olej a dáme na něj osmahnout šalotku nebo cibulku s 2 stroužky česneku. Přidáme upečenou dýni a zalijeme asi 1 l vývaru. Chvíli povaříme, dochutíme solí pepřem a čerstvě prolisovaným česnekem. Rozmixujeme a přidáme lžíci zakysané smetany. Já dala před koncem varu i miso pastu. Ozdobíme pažitkou nebo opraženými dý'ňovými semínky, zakysanou smetanou a můžeme podávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat