Bezlepkový perník z cukety
Miluji perníky. Tu spoustu kakaa, vůni skořice a hřebíčku. Taky mám ráda cukety, zapečené, na špagetách nebo do omáček. Ve sladkém jídle jsem ji ještě nezkoušela. Tak jsem se rozhodla spojit svá dvě oblíbená jídla do jednoho. Potřený domácí marmeládou, sypaný kokosem a vlašskými oříšky.
2 hrnky nastrouhané cukety
2 hrnky mouky (1 hrnek rýžové a hrnek pohankové a jáhlové)
1/2 hrnku cukru (není moc sladký)
2 vejce
1 hrnek kefíru
1/2 hrnku oleje
1 lžíce kakaa
2 lžičky perníkového koření
2 lžičky skořice
špetka soli
hrst rozinek
kypřící prášek
kokos a oříšky na posypání
marmeládu nebo povidla na potření
Postup:
Vejce vyšleháme s cukrem a špetkou soli, přidáme olej, kefír, cuketu a zamícháme. Přisypeme rozinky a skořici, koření s kakaem. Na závěr prosejeme mouku spolu s kypřícím práškem. Dáme péct na 180°C na 15-25 minut. Propečení vyzkoušejte pomocí špejle. Upečený perník potřeme rozpuštěnou marmeládou nebo povidly. A posypeme kokosem a oříšky. S rozpuštěnou čokoládou musí být ovšem taky super ;)
Žádné komentáře:
Okomentovat