Hovězí líčka na červeném víně s bramborovou kaší
Vždycky jsem chtěla zkusit hovězí líčka, ale vzhledem k tomu, že jako bezlepkář si je moc v restauracích dát nemůžu, protože do nich (pro mě z neznámých důvodů) dávají mouku. Když jsem je po dlouhé době sehnala, tak mi nezbylo nic jiného než si je udělat, a opravdu jejich pověst nelhala. Je to delikatesa...
Ingredience:
Hovězí líčka 1 kg
olej
sůl, pepř
mrkev 4 ks
petržel 2ks
celer 1 menší
cibule 2 ks
česnek 4 stroužky
červené víno 350 ml
vývar 500 ml
rajský protlak 2 lžíce
čestvé bylinky: tamián, majoránka, rozmarýn
Postup:
Hovězí líčka opracujeme a nakrájíme na plátky. Osolíme, opepříme a necháme na oleji zarestovat. Je dobré použít stejný hrnec ve kterém je posléze dáme do trouby. Zarestované líčka vytáhneme z pánve a dáme stranou. Na pánev dáme nakrájenou kořnovou zeleninu s bylinkami a necháme chytit barvu, poté přidáme, cibuli a česnek. Necháme důkladně opéct a dáme 2 lžíce protlaku. Po chvilce přidáme víno a necháme zredukovat. nakonec vložíme líčka a zalejeme vývarem. A zbytek práce za nás udělá trouba, pečeme asi při 140°C 2-3 hodiny. Nemusíme vůbec zahušťovat. Podáváme s brambobovou kaší.
Žádné komentáře:
Okomentovat