Penne s pikantním dýňovým pyré
Nevím, jak vy, ale já v těchto letních dnech nemůžu maso ani vidět. Pokud mám na něco chuť, tak jsou to těstoviny na tisíc způsobů a k tomu různé variace zeleninových omáček. Dýně je jedna z mých nejoblíbenějších surovin v kuchyni (navíc obsahuje spoustu vlákniny a vitamínů), a tak jsem z ní tentokrát udělala svěží lehkou a nevařenou omáčku s nádechem česneku. Navrch posypala parmezán a opražená dýňová a slunečnicová semínka. Jako ozdobu jsem použila jarní cibulku.
Ingredience:
300g dýně Hokkaidó (je to asi jedna půlka vydlabané a neloupané dýně)
sůl, pepř
sušený česnek
čerstvý česnek 1 stroužek
trocha kurkumy
trocha mletého chilli
vývar 4 lžíce
parmezán
semínka
bezlepkové těstoviny
Postup:
Dýni na chvíli namočíme do vroucí vody (bude se nám daleko lépe krájet a zároveň se nám i trochu omyje). Omyjeme houbičkou a rozkrájíme na kousky a zároveň vydlabeme vnitřek. K tomuto receptu nám stačí zhruba polovina dýně. Nakrájenou ji posolíme a potřeme sušeným česnekem. Dáme péct do trouby na 20-30 minut do změknutí. Upečenou dýni rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré, přidáme vývar, prolisovaný česnek a koření dle chutí a potřeby. Směs už nemusíme nijak převařovat a můžeme rovnou podávat s uvařenými těstovinami, parmezánem a opraženými semínky.
Žádné komentáře:
Okomentovat