pátek 28. srpna 2015

Pyré z červené čočky a dýně Hokkaidó

Pyré z červené čočky a dýně Hokkaidó

Uvědomila jsem si, že mé pátky jsou poslední dobou ve znamení bezmasých jídel, přitom nejsem vegetarián ani vegan. Kombinace červené čočky (kterou samostatně moc nemusím) a dýně je v tomto případě překvapivě jemná a lahodná. Toto jídlo můžete použít jako přílohu, ale já jsem jej zvolila jako hlavní se spoustou parmezánu a praženými slunečnicovými semínky. A určitě se v tomto receptu nebojte použít dostatek koření a bylinek ;)

Ingredience:
1/2  dýně
4 stroužky česneku
50 g červené čočky
bylinky: saturejka, tymián, oregano, majoránka
koření:pepř, sůl, chilli, kurkuma, sušený česnek
parmezán
semínka
svazek jarní cibulky

Postup:
Dýni (osolenou, opepřenou) spolu se stroužky česneku naporcujeme a upečeme v troubě na 180 °C asi pul hodiny. Červenou čočku propláchneme a vaříme v troše vody se lžičkou kurkumy (pro barvu),trochou pepře a bylinek. Po uvaření a upečení čočku scedíme a rozmixujeme s upečenou dýní, česnekem a bílou částí z cibulky. Dochutíme dle preferencí a do směsi ještě rozmixujeme nastrouhaný parmezán. Podáváme s nastrouhaným sýrem, opraženými semínky a nasekanou jarní cibulkou.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat