Nepečená jablečná bábovka s karamelovou příchutí
Vždycky ráda vzpomínám, jak mi v dětství chutnaly nepečené dorty s jablky, piškoty a pudinkem. Jsou moc lehoučké a jednoduché na přípravu. Na víkend je to ideální dezert ke kávě a pokud je venku teplo, tak se skvěle hodí, když je dobře vychlazený. Použila jsem jablka ze zahrádky a protože jsou dost sladké, tak jsem je už skoro nemusela doslazovat. Piškoty jsou samozřejmě bez lepku a puding je od Dr. Oetkera ze řady těch exkluzivních, který taky moc osladit nepotřebuje.
Ingredience:
1 kg oloupaných a pokrájených jablek
300 ml vody
10g agaru
1 lžička medu
2 lžičky skořice
bezlepkové piškoty
1/2 karamelového pudinku
250 ml mléka
1 lžička vanilkového třtinového cukru
Postup:
Jablíčka rozvaříme s trochou vody, přidáme skořici a med a poté vmícháme nabobtnalý agar a necháme asi minutu povařit. Ještě teplou směs nalijeme do formy a nahoru položíme piškoty. Mezitím si uvaříme pudink z poloviční dávky a osladíme. Nalijeme na piškoty a opět poklademe vrstvu piškotů. No a to je vše. Stačí dát vychladit do lednice.
Žádné komentáře:
Okomentovat