sobota 8. srpna 2015

Tvarohové knedlíky se švestkami

Tvarohové knedlíky se švestkami 

Alespoň jednou týdně si dávám sladký oběd. A tím sladkým nemyslím, že by v něm nutně musel být cukr. Protože palačinky, rýžový nákyp, lívance a ovocné knedlíky, to vše se dá připravit úplně bez cukru a samozřejmě, že i bez lepku. Na zahrádce nám právě uzrávají švestky, tak jsem knedlíky udělala s nimi a musím říct, že tato kombinace mi asi vyhovuje nejvíc. Na knedlíky jsem místo klasického zdobení (máslo, cukr, zakysaná smetana) použila borůvkovo jogurtovou omáčkou s vůní skořice, která se ke švestkám dokonale hodí.



Ingredience:
Na knedlíky
250g měkkého tvarohu
100g bezlepkové mouky  (Jizerka, Smutný, rýžová, zkoušela jsem i s pudingovým práškem)
1 vejce 
špetka soli

ovoce

Na omáčku
150 g bílého jogurtu
trochu vaničkového tvarohu
1 lžíce tekuté stévie (můžete dát i vanilkový cukr, nebo jiné sladidlo dle chuti)
citronová kůra
trocha skořice
borůvky

Postup:
Tvaroh smícháme s vejcem, solí o moukou a uděláme si těsto. Potom si odebíráme kousky (musíme pracovat ručně), do kterých zabalujeme ovoce. Je dobré si navlhčovat ruce a popřípadě ještě knedlíky obalit v trošce kukuřičného škrobu. Na toto množství bylo 6 velkých knedlíků (dle velikosti ovoce). Knedlíky je dobré nechat trošku zatuhnout v lednici, dají se i zamrazit. Poté je vkládáme do osolené vroucí vody a vaříme dokud nevyplavou (cca 8 minut). Podáváme s jogurtovou omáčkou.




Žádné komentáře:

Okomentovat