Tvarohové nočky se švestkovou omáčkou
Tento víkend jsem si,ostatně jako každý víkend, musela dopřát k obědu něco ,,sladkého''. Už mě trošku unavují palačinky, lívance nebo ovocné knedlíky... chce to nějakou změnuu...! V mrazáku se nám ještě válí zbytek švestek od loňska (nebo od předloňska?) a protože je třeba jej zase naplnit letošní úrodou, rozhodla jsem se připravit švestkovou omáčku, takové skoro ,,povidla'' a k tomu nočky z těsta na tvarohové knedlíky. Spolu s bílým jogurtem a mákem je to ideální kombinace chutí. Pro příště bych se nebála použít ani strouhaný perník.
Ingredience:
Na nočky:
250g jemného tvarohu
90g bezlepkové mouky (Schaer Mehl farine např.)
1 vejce
citronová kůra
špetka soli
Na omáčku:
400g švestek
1 lžička vanilkového třtinového cukru
2 lžičky skořice
trocha citronové šťávy a kůry
sůl
perníkové koření špetka
Postup:
Do hrnce dáme rozvařit švestky (pokud je nemáte zmrazené, můžete podlít trochou vody). Občas promícháme a přidáme koření následně rozmixujeme tyčovým mixérem. Suroviny na nočky smícháme dohromady a vaříme v osolené vroucí vodě asi 5 minut (jde to rychleji než u plněných knedlíků). Servírujeme dle libosti.
Žádné komentáře:
Okomentovat