neděle 9. srpna 2015

Lehký citronový cheesecake

Lehký citronový cheesecake

V létě je vždy lepší příliš nezapínat troubu a spíše připravovat lehké tvarohové dezerty s osvěžujícím nádechem. Korpus je sice mírně předpečený v troubě, ale myslím, že tato část by se klidně dala vynechat. V přípravě tohoto receptu jsem měla jedinou překážku a to, sehnat bio citrony. Konečně se mi to podařilo a tak jsem udělala tento úžasný moučník, který opravdu můžu vřele doporučit.


Ingredience:
150g máslových sušenek (Schaer)
50g rozpuštěného másla
citronová kůra 
trocha mléka

250g mascarpone
125g Philadelphie light
300g zakysané smetany 
 2 a půl lžičky agaru
200ml vody
šťáva a kůra ze dvou citronů
3 lžíce moučkového cukru
2lžičky vanilkového cukru

Postup:
Nadrtíme si máslové sušenky a smícháme s rozpuštěným máslem a citronovou kůrou, v případě potřeby ještě můžeme naředit trochou mléka. Na dno dortové formy dáme pečící papír a upěchujeme na něj sušenkový korpus. A teď máme dvě možnosti. Buď dáme korpus zatuhnout alespoň na 30 minut do lednice a nebo jej dáme na 5 minut trochu zapéct do trouby. Já zvolila variantu se zapečením. 
Agar dáme nabobtnat do vody. Mezitím si smícháme sýry a zakysanou smetanu s moučkovým cukrem a citronovou kůrou. K agaru posléze přidáme vanilkový cukr a citronovou šťávu a přivedeme k varu. Jakmile se začne vařit, odstavíme a přilijeme opatrně ke krémové směsi. Je dost tekutá, ale opravdu to dobře ztuhne. Krém nalijeme na korpus a dáme zatuhnout do lednice, nejlépe přes noc. Formu nemusíme ničím vystýlat stačí, když okraje podebereme namočeným nožem. 




Žádné komentáře:

Okomentovat