neděle 30. srpna 2015

Jablečný koláč pod bílkovou peřinkou

 Jablečný koláč pod bílkovou peřinkou

Taky máte tak rádi linecké těsto, štrúdl a laskonky? Pak je tento recept přímo pro vás ;) Protože v tomto koláči se snoubí všechny tyto chutě. Spodní vrstva má máslovou chuť, jablka s vůní skořice připomínají podzim a nahoře je lehounká vrstva bílkového sněhu. Prostě balada. 



Ingredience:
 Na korpus:
70 g změklého másla
40 g cukru
2 žloutky
100g mouky (Doves farm, nebo Labumix base, Jizerka)

Na jablečnou vrstvu:
8 menších jablíček oloupaných a nakrájených
100ml bílého vína 
2 lžíce vanilkového třtinového cukru
2 lžičky skořice

Na sníh:
3 bílky
3 lžíce cukru moučka

Postup:
Máslo utřeme se žloutky a cukrem do pěny. A poté prosejeme mouku. Zpracujeme těsto, je to trošku ,,piplačka'', těsto je dost lepivé a naskládáme ho do vymazané dortové formy, je dobré si pomáhat stěrkou. Korpus dáme předpéct na takových 10 minut do vyhřáté trouby na 180°C. Jablka mezitím dusíme ve vínu a cukru se skořicí. Umístíme je na upečený korpus a navrstvíme nahoru vyšlehaný tuhý sníh s cukrem. Pečeme dokud sníh nebude na povrchu zlatavý. Přibližně 10-15 minut. No a můžeme podávat třeba se zakysanou smetanou a skořicí.

Žádné komentáře:

Okomentovat