sobota 10. října 2015

Dýňový cheesecake

Podzimní dezert, který jsem si zamilovala. Vyzkoušejte nebudete litovat. Upéct si ten korpus se opravdu vyplatí, protože pokud zrovna nemáte sušenky, tak tento je daleko lepší, zdravější a krásně křupavý, jako by tam opravdu byly sušenky ;)

Ingredience:
 Korpus:
100 g změklého másla
50 g třtinového cukru
150 g mouky (100g LABUMIX, 50 g pohanková mouka)
lžička skořice
špetka soli
půl lžičky prášku do pečiva

Tvarohovo - dýňová náplň
250 - 300 g  dýně Hokkaidó
500 g tvarohu
2 vejce
75 g medu
200 g krémového sýra (Lučina, Philadelphia, Linessa)
1 lžička skořice
lžička citronové kůry

Postup:
Na korpus si utřeme změklé máslo s cukrem a prosejeme mouku s práškem do pečiva a skořicí. Nezapomeneme na špetku soli. Zpracujeme těsto, které napěchujeme do dortové formy vystlané pečícím papírem a dáme na 15 min zapéct do vyhřáté trouby na 180 °C. 
Dýni upečeme a rozmixujeme na pyré. Přidáme tvaroh, med, vajíčka, skořici a citronovou kůru a vyšleháme. Nalijeme na předpečený korpus a dáme do trouby dopéct na dalších asi 50 minut. 


Žádné komentáře:

Okomentovat