Ingredience:
2 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
75 g třtinového cukru (ale kdo má radši sladší ať si přidá)
150 g bílého jogurtu
50 ml mléka nebo kefíru
90 ml oleje
šťáva z půlky citronu a kůra z celého
200 g mouky (150g směsi LABUMIX 50 g pohanková)
1 prášek do pečiva
špetka soli
2-3 lžíce mletého máku
Postup:
Žloutky vyšleháme do pěny s cukrem. Přidáme olej, jogurt, kefír, šťávu a kůru z citronu a prosátou mouku s práškem do pečiva. Na závěr opatrně vmícháme vyšlehaný sníh se špetkou soli. Asi 1/4 těsta odebereme a zamícháme do ni mák. Bílé těsto nalijeme do formy (silikon nevymazávám a nevysypávám) a na to navrstvíme makové těsto. Dáme do vyhřáté trouby nejprve na 200°C a poté ubíráme na 160°C a pečeme alespoň 30 minut, ale po takových 20 minutách raději kontrolujeme propečení špejlí. Podáváme nejlépe s kávou nebo kakaem a bílým jogurtem.
Žádné komentáře:
Okomentovat