středa 28. října 2015

Pohankové lívanečky po bavorsku

Je to jeden z nejjednodušších receptů na palačinky nebo lívance. Používám pohankovou mouku, a dělám je bez mléka, pouze s vodou, takže je i pro alergiky na laktózu. Dají se připravovat jako palačinky, lívance, na slano nebo na sladko. V každém případě jsou moc dobré, jednoduché a rychlé. A protože mám nesmírně ráda bavorské vdolky, tak je v tomto případě podávám s tvarohovou šlehačkou a povidly. Ale vaší fantazii se meze nekladou.


Ingredience: (pro 2 osoby)
200-250 ml vody
1 vejce
špetka soli
100 g pohankové mouky
špetka prášku do pečiva
přepuštěné máslo

Tvaroh 250g
smetana ke šlehání 200 ml 
lžička javorového sirupu
 povidla, rum, skořice

Postup:
 Vejce si vyšleháme s vodou a přidáme špetku soli. Množství vody je závislé na tom, jestli chceme připravit palačinky nebo lívance. Na lívance potřebujeme těsto hustší a palačinky zase mohou být více lité. Poté přidáme mouku a trochu prášku do pečiva. Dle potřeby můžeme mouku ještě dosypat. Těsto promícháme a dáme odležet alespoň na 30 minut do lednice. Poté smažíme lívanečky na trošce přepuštěného másla a podáváme s vyšlehaným šlehačkovým tvarohem a povidly smíchanými s rumem a skořicí.

Žádné komentáře:

Okomentovat