Ingredience: (pro 2 osoby)
200-250 ml vody
1 vejce
špetka soli
100 g pohankové mouky
špetka prášku do pečiva
přepuštěné máslo
Tvaroh 250g
smetana ke šlehání 200 ml
lžička javorového sirupu
povidla, rum, skořice
Postup:
Vejce si vyšleháme s vodou a přidáme špetku soli. Množství vody je závislé na tom, jestli chceme připravit palačinky nebo lívance. Na lívance potřebujeme těsto hustší a palačinky zase mohou být více lité. Poté přidáme mouku a trochu prášku do pečiva. Dle potřeby můžeme mouku ještě dosypat. Těsto promícháme a dáme odležet alespoň na 30 minut do lednice. Poté smažíme lívanečky na trošce přepuštěného másla a podáváme s vyšlehaným šlehačkovým tvarohem a povidly smíchanými s rumem a skořicí.
Žádné komentáře:
Okomentovat