sobota 3. října 2015

Jáhlovo-dýňová kaše s ovčím sýrem


Dýňová sezona nám vrcholí a tak doporučuji zkusit jáhly na trošku netradiční způsob. Na slano s pečenou dýní, česnekem a čerstvým ovčím sýrem.

Ingredience:
50g jahel 
1/3 upečené dýně Hokkaido
250 ml vývaru (nebo vody ale v tom případě musíme dochucovat solí)
špetka kurkumy,chilli 
oregano
2 stroužky česneku, sušený česnek
2 lžíce parmezánu
čerstvý ovčí sýr

Postup:
Vývar přivedeme k varu a přidáme oprané jáhly a vaříme asi 10 minut na mírném plameni. Přidáme česnek a na kousky nakrájenou pečenou dýni a koření. Vaříme dalších alespoň 15 minut podle potřeby doléváme vodu. Vypneme var a přidáme parmezán a zamícháme, popřípadě šťouchadlem rozmačkáme, a podáváme s čerstvým ovčím sýrem a jarní cibulkou. Já jsem si přidala ještě pečenou červenou řepu a balzamico.

Žádné komentáře:

Okomentovat