pátek 8. ledna 2016

Jogurtový koláč s tvarohem, švestkami a zdravou drobenkou

Takovéto koláče peču moc ráda, protože jsou rychlé, jednoduché a spotřebuji jogurty, tvarohy a vše, co někdy nestíhám nikam přidat. Je dá se říct úplně z jogurtu, nahoře je umístěna vrstva tvarohu (opět s jogurtem), mražené švestky. Ale co bych úplně nejvíce vyzdvihla je drobenka, protože asi všichni známe takové ty běžné (sice výborné), ale ne příliš zdravé posypy. Tak zkuste tento, základ tvoří kokos, oříšky, vločky a spousta dalších bezlepkových dobrot.
Ingredience
260 g bílého jogurtu (Hollandia)
1 vejce
50 g třtinového cukru
vanilkový cukr
špetka soli
150 g bezlepkové samokypřící mouky DF
citronová kůra

125 g tvarohu
100 g bílého jogurtu
3 lžíce datlového sirupu
citronová kůra

ovoce (švestky)

Drobenka:
3 lžíce kokosového oleje
3 lžíce ovesných vloček
2 lžíce datlového sirupu
hrst vlašských ořechů mletých a kokosu

Postup:
Na těsto si smícháme tekuté ingredience s cukrem a přidáme sůl, mouku, kůru. Těsto vylijeme do vymaštěné a vysypané koláčové formy (vysypávám psylliem). Umístíme tvaroh a přepůlené švestky nebo jiné ovoce. Roztopíme kokosový olej a přidáme vločky, sirup a oříšky s kokosem. Uhnětenou drobenku dáme na koláč a pečeme při 180 °C 20-25 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat